Antena 3 CNN Economic INCOME: Avioanele ocolesc Ucraina

INCOME: Avioanele ocolesc Ucraina

INCOME: Avioanele ocolesc Ucraina
Sursa foto: Foto: VideoNews
19 Iul 2014   •   13:39
O alta tragedie aviatica, dar care are de data asta in spate o mana terorista si criminala, s-a petrecut joi cand zborul Malayasian 17 a fost doborat de o racheta BUK deasupra Ucrainei de est.

Chiar daca nu a avut la baza o eroare umana sau o lipsa crasa de coordonare a unor salvatori precum in cazul din Apuseni, evenimentul in care aproape 300 de oameni si-au pierdut viata, ar fi putut fi evitat daca spatiul aerian ar fi fost inchis mai repede de Eurocontrol, mai ales daca tinem cont ca numai cu 10 zile inainte un avion ucrainean fusese deja doborat de o racheta similara. Se stia deci ca insurgentii separatisti nu glumesc.
 
În urma tragediei aviatice în care au murit 298 de persoane, spaţiul aerian în zona de est a Ucrainei a fost închis. De asemenea, majoritatea companiilor aeriene care operează în această parte a Europei ocolesc Ucraina, din motive de securitate. 
 
Compania Tarom a anunţat că zborurile Bucureşti-Moscova nu vor mai fi operate pe deasupra zonei de Est a Ucrainei. Toate cursele către Moscova au fost deviate pe o rută ocolitoare care survoleaza Turcia. Între timp, Administraţia Română a Serviciilor de Trafic Aerian - ROMATSA anunţă că este pregătită să facă faţă unei eventuale creşteri a traficului în spaţiul aerian românesc. În urma accidentului aviatic din Ucraina, traficul aerian pe teritoriul României a crescut cu 25-30%, după ce mai multe companii au redirecţionat zborurile pe deasupra ţării noastre. 
 
De asemenea, ROMATSA dă asigurări că a luat toate măsurile necesare pentru a asigura serviciile de navigaţie si control aerian pentru toate aeronavele care survolează spaţiul aerian al României.

 

×
Subiecte în articol: avioane Ucraina Rusia avion cursa victime
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close