Antena 3 CNN Economic INCOME: Bucureşti, afacere cu fire nevăzute

INCOME: Bucureşti, afacere cu fire nevăzute

INCOME: Bucureşti, afacere cu fire nevăzute
Sursa foto: Foto: VideoNews
05 Iul 2014   •   15:42
În 2006, Primăria Bucureştiului a inceput sa lucreze la proiectul NETCITY - reţeaua integrata de fibra optica si servicii de telecomunicaţii care sa deserveasca arealul metropolitan bucurestean. 
 
Beneficiile principale ale acestei retele ingropate nu este doar faptul ca ofera acces la o infrastructura performanta de inalta viteza ci si ca ne scapa in totalitate de colacii si increngaturile de cabluri care se vad pe toti stalpii stradali. 
 
In august 2007 a avut loc si licitatia iar UTI Systems, firma controlata de controversatul om de afaceri Tiberiu Urdareanu, a câştigat. Un an mai tarziu a fost parafat si contractul de parteneriat public privat cu primaria, reţeaua metropolitană de fibră optică urmand sa coste peste 300 de milioane de euro - suma pe care castigatorii licitatiei trebuie sa o si investeasca. 
 
Proiectul are fara doar si poate un caracter inovativ, Netcity fiind gandit sa ofere cetatenilor, firmelor, autoritatilor si operatorilor de telecomunicaţii avantaje printre care accesul la o super-retea de mare viteză si la operatori multipli dar si imbunatatirea aspectului oraşului. 
 
Dar, ca multe alte povesti romanesti care incep promitator, sansele ca aceasta sa continue prost sunt direct proportionale cu interesele financiare si sumele mari aflate in joc. Se pare ca este si cazul NetCity, cel putin asta sustine Asociatia Nationala a Internet Service Providerilor din Romania (ANISP), care acuza incalcarea legii cu scopul de falimenta orice forma de competitie.
 

×
Subiecte în articol: Capitală proiect internet
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close