Antena 3 CNN Economic INCOME. Cum luaţi bani europeni

INCOME. Cum luaţi bani europeni

INCOME. Cum luaţi bani europeni
Sursa foto: Foto: bbj.hu
09 Aug 2014   •   13:42
Cand vine vorba de accesarea fondurilor europene, discutam despre o sursa de bani care este adesea trecuta cu vederea, fiind vazuta ca un proces birocratic anevoios, care ar putea duce la pierdere de timp si resurse. Insa daca sunteti motivati si aveti rabdare pentru a intelege intregul procedeu, lucrurile se simplifica. Trebuie doar sa urmati cativa pasi esentiali.
 
În primul rand, trebuie să identificati sursele de finantare existente care sa se potrivească ideii dumneavoastra de business. Exista doua tipuri de fonduri disponibile: fonduri UE structurale si granturi UE. Apoi căutaţi să vă informati cat mai bine şi chair să cereţi consultanţă. Urmează pregătirea proiectului cu respectare următorilor pasi:
 
- citiţi conditiile de eligibilitate si indrumarile proiectului pentru a vedea daca firma sau ideea dumneavoastra poate aplica pentru finantare
- verificaţi durata proiectelor. Programele UE dureaza 7 ani si multe se pot schimba in aceata perioada
- asigati-va ca proiectul indeplineste toate cerintele si intelegeti cat mai bine criteriul de selectie si acordarea punctajelor
 
De exemplu, intotdeauna, beneficiarul trebuie sa se asigure ca are banii de co-finantare. In plus, acesta trebuie sa ia in considerare si eventuale costuri neprevazute sau intaryieri la plata.
 
Si mare atentie la etapa de implementare. Asigurati-va ca puteti urmari indeaproape toate etapele pentru derularea proiectului. Proiectul trebuie dus pana la capat, nu numai pana la atingerea rezultatelor. Altfel, e posibil sa trebuiasca  să daţi banii inapoi.
 

×
Subiecte în articol: fonduri europene bani procedura
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close