Antena 3 CNN Economic INCOME: Ei nu au reuşit să cucearească China

INCOME: Ei nu au reuşit să cucearească China

INCOME: Ei nu au reuşit să cucearească China
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
06 Sep 2014   •   13:55
În urmă cu trei ani, o delegaţie numeroasă de români ajungea în China în frunte cu premierul de atunci, Emil Boc. Guvernanţii aveau de gând să facă rost de contracte importante de la chinezi, care au fost invitaţi de Emil Boc să investească în ţara noastră în proiecte precum canalele Siret-Bărăgan şi Bucureşti-Dunăre, în reactoarele de la Cernavodă, în centura Capitalei şi hidrocentrala de la Tarniţa. 
 
Proiectele au fost scoase atunci de la naftalină, iar Guvernul cauta bani în China pentru a le finanţa. Pentru finalizarea lor erau necesare şase miliarde de euro. Numai că, în urma discuţiilor nu s-a semnat niciun contract. 
 
În schimb, vizita delegaţiei române în China a fost costisitoare iar doamnele din guvern, printre care Elena Udrea şi Anca Boagiu, au excelat la capitolul cheltuieli şi nu numai. 
 
Au incalcat chiar regulile de protocol sau eticheta la vizitele oficiale. Şefa de cabinet a premierului Boc, precum si consiliera acestuia s-au îmbrăcat în alb la întâlnirile oficiale, neinteresandu-se că această culoare reprezinta doliul in China. 
 
Pe de altă parte, Elenei Udrea nu prea i-a convenit hotelul unde era cazată delegaţia, aşa că a preferat să stea la cel mai scump din Shanghai. Pana la urma de ce sa nu profiti la maximum de pe urma unei vizite oficiale.
 

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close