Antena 3 CNN Economic INCOME. Ministerul Fondurilor Europene şi-a RATAT ţinta de absorbţie

INCOME. Ministerul Fondurilor Europene şi-a RATAT ţinta de absorbţie

INCOME. Ministerul Fondurilor Europene şi-a RATAT ţinta de absorbţie
Sursa foto: Foto: Agerpres
18 Ian 2014   •   14:19
Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a fost invitat în emisiunea Income, realizată de Adrian Măniuţiu, la Antena 3. 
 
"În parte, obiectivele din 2013 au fost atinse, dar sistemul este atât de vast încât este nevoie în continuare de măsuri de simplificare şi de rupere a unor bariere. Am spus şi zilele trecute că 2014 ar trebui să fie ultimul an când vorbim despre reforme în acest sistem. Ar fi penibil să continuăm şi în 2015 să vorbim despre acelaşi lucru". 
 
Teodorovici a explicat că rata de absorbţie a crescut la 33,4%, de la 8,5%, când a preluat portofoliul dar a menţionat că 
 
"Probabil că cei care spun că a crescut rata datorită unor proiecte mai vechi sunt "analfabeţi" în acest domeniu, pentru că, la fel de bine, aş putea să spun şi eu acelaşi lucru, că proiectele majore au fost pregătite în 2005 şi 2006. Ce s-a întâmplat cu ele din 2007 până în 2011? Au stagnat. Sunt chestiuni pe care cei care nu au ce să spună aruncă teorii". 
 
Întrebat cum comentează afirmaţia din mai 2013, când spunea că ţinteşte spre o rată de absorbţie de 50% la finele lui 2013, Teodorovici a explicat că a ajuns la 34% dar că, din păcate, sistemul are încă probleme. 
 
"Am crezut cu tărie că se poate acel 50%. Din păcate, sistemul încă are probleme. Sunt funcţionari care nu înţeleg că trebuie să lucreze pentru cetăţeni, au încă nesimţirea de a face lucrurile aşa cum nu trebuie făcute. Dacă am fi tras toţi în aceeaşi direcţie, cu siguranţă acel 50% s-ar fi realizat". 
 

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close