Antena 3 CNN Economic INCOME: Piaţa "păcănelelor" a generat peste 700 MILIOANE de euro în 2012

INCOME: Piaţa "păcănelelor" a generat peste 700 MILIOANE de euro în 2012

INCOME: Piaţa "păcănelelor" a generat peste 700 MILIOANE de euro în 2012
Sursa foto: Foto: agenda.ro
03 Mai 2014   •   15:43
Când unii parlamentari se pregătesc să restricţioneze piaţa "păcănelelor", aflăm dintr-un studiu că industria jocurilor de tip slot-machine şi a pariurilor în cotă fixă a generat peste 700 de milioane de euro din PIB-ul Romaniei în 2012. Oare domnii parlamentari or fi văzut studiul?
 
Un singur aparat slot-machine, de "păcănele" - în termeni populari, genereaza un venit de 1.000 euro pe luna, conform unui studiu realizat de PwC Romania. 
 
În 2012, această industrie a adus peste 700 de milioane de euro in PIB-ul Romaniei, a creat locuri de munca si a virat la bugetul de stat peste 300 de milioane de Euro, taxe si impozite.
 
Studiul a fost realizat la sfarsitul anului trecut iar concluzia care se desprinde este aceea ca aceste sectoare ale industriei jocurilor de noroc au un impact semnificativ in economia nationala.
 
Piata jocurilor de tip slot-machine in Romania este estimata la 400-450 milioane Euro in 2012. Aceasta este compusa din trei segmente: salile dedicate (cu mai mult de 15 aparate) care genereaza 51% din venitul brut al pietei jocurilor de tip slot - machines, barurile si alte locatii mici ( 3- 5 aparate). Acestea totalizeaza 33% din valoarea pietei, iar agentiile de pariuri genereaza 16% din venitul brut al pietei jocurilor de tip slot - machines.
 
Chiar si asa, Romania se situeaza sub media europeana in ceea ce priveste numarul de aparate de joc raportat la populatie. 
 

×
Subiecte în articol: piata pacanele lege euro taxe impozite venituri
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close