Antena 3 CNN Economic INCOME: Rusia pune beţe în roate Moldovei

INCOME: Rusia pune beţe în roate Moldovei

INCOME: Rusia pune beţe în roate Moldovei
Sursa foto: Foto: Agerpres
19 Iul 2014   •   14:53
Pozitia de forta a rusilor si conflictul ruso-ucrainean creeaza probleme directe si Republicii Moldova cu atat mai mult cu cat semnalele pro-europene ale Chisinaului par a creste in intensitate dupa semnarea in iunie a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeana. 
 
Irascibilitatea rusilor e cu atat mai pronuntata cu cat indicii bursei de la Moscova au inceput zilele trecute sa scada, imediat dupa ce occidentul, pe fondul crizei ucrainene, a anuntat noi sanctiuni care vizeaza mama Rusie. 
 
Cert este ca acum, autoritatile de resort din Rusia au interzis importurile de fructe din Republica Moldova dupa ce ar fi fost descoperita prezenta unei "insecte periculoase şi daunatoare" si anume molia orientala. Daca insecta exista intr-adevar sau nu ramane de vazut. Ce este insa sigur e faptul ca Rusia va incerca sa puna o presiune economica cat mai mare pe moldoveni. 
 
Se discuta acum un proiect de lege care va introduce taxe vamale pentru produsele importate din Moldova, asta dupa ce a limitat deja drastic importurile de carne. Acest fapt nu are cum sa ramana fara urmari in contextul in care Moscova este inca partenerul comercial principal al Chisinaului. 
 
Sarcina premierului Leanca nu este deloc una usoara mai ales ca toate acestea se adauga presiunilor energetice pe care le exercita rusii legate de livrarea de gaz catre Moldova.

 

×
Subiecte în articol: Rusia fructe importuri legume premier
Parteneri
Harta clanurilor interlope din estul României
x close