Antena 3 CNN Economic Fiscul schimba regulile, haos in sistem

Fiscul schimba regulile, haos in sistem

Fiscul schimba regulile, haos in sistem
28 Oct 2018   •   12:50

„Dotarea cu aparate de marcat cu jurnal electronic este obligatorie!”, avertizează Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) pe site-ul oficial. Contribuabilii mici mai au timp  până la 1 noiembrie 2018 să se doteze cu case de marcat cu jurnal electronic, fără să riște să primească avertisment pentru nedotare, pe legea prevenirii. Ministerul Finanțelor Publice (MFP) a listat pe site o serie de documente și situații privind obligativitatea noilor aparate fiscale.

Reamintim că recent al doilea partid de la guvernare, ALDE, a propus o nouă prelungire de termen pentru intrarea în viopare a obligației caselor de marcat cu jurnal electronic, însă Guvernul nu a luat nicio decizie nouă în acest sens, iar ANAF și Finanțele merg înainte cu termenele de până acum.

Conform OUG nr.28/1999 actualizată toți operatorii economici care încasează, integral sau parţial, cu numerar sau prin utilizarea cardurilor de credit/ debit sau a substitutelor de numerar contravaloarea bunurilor livrate cu amănuntul, precum şi a prestărilor de servicii efectuate direct către populaţie sunt obligaţi să utilizeze aparate de marcat electronice fiscale. Reiese astfel că operatorii economici care vând bunuri cu amănuntul sau prestează servicii direct către populație au  obligația de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close