Antena 3 CNN Economic INCOME: Semne bune anul are din partea investitorilor

INCOME: Semne bune anul are din partea investitorilor

INCOME: Semne bune anul are din partea investitorilor
Sursa foto: Foto: VideoNews
11 Ian 2014   •   15:56
La Sebeş tocmai s-a finalizat o investiţie de aproape 40 de milioane de euro a firmei Star Transmission, deţinută de grupul Daimler
 
Este vorba despre o  unitate de montaj cutii de viteză cu dublu ambreiaj pentru autoturismele Mercedes-Benz. 
 
Construcţia a durat zece luni şi include linii moderne de montaj, spaţii pentru birouri, depozitare şi logistică. In noua unitate vor lucra 150 de muncitori care au beneficiat de o specializare de aproximativ un an la centrul de dezvoltare Daimler din Stuttgart. 
 
Este a doua unitate de producţie deschisă de cei de la Star Transmission. In iulie anul trecut, firma a inaugurat prima linie de producţie pentru asamblarea cutiilor de viteze automate pentru masinile Mercedes-Benz, investiţie prin care au fost create aproximativ 250 de noi locuri de muncă.
 
O veste bună vine si din zona industriei lemnului şi mobilei. Grupul suedez Ikea ar putea deschide o unitate de producţie în Parcul Industrial Tetarom 3 din comuna clujeana Jucu. 
 
Afirmaţia îi aparţine consilierului judeţean Remus Lăpuşan. Autorităţile locale vor extinderea Parcului Industrial cu 24 de hectare, pentru a permite unei firme înfiinţarea unei unitaţi de producţie, a spus acesta. 
 
Compania Ikea a dezminţit informaţia, anunţând că nu are în plan deschiderea unei fabrici în România, nici la Jucu, nici în alta localitate. Însă, surse economice spun că ar fi vorba despre o firmă care va furniza mobilier către Ikea.
 

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close