Antena 3 CNN Economic Scad ratele la credite! ROBOR la trei luni s-a menţinut luni la 1,55%

Scad ratele la credite! ROBOR la trei luni s-a menţinut luni la 1,55%

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a scăzut din nou.

Scad ratele la credite! ROBOR la trei luni s-a menţinut luni la 1,55%
Sursa foto: Pixabay.com
de Silvia Țigănilă    |    22 Feb 2021   •   12:05

Indicele ROBOR la 3 luni s-a menţinut luni la 1,55%, potrivit datelor publicate de instituţie. Și indicele ROBOR la 6 luni s-a menținut.

Indicele ROBOR la 6 luni a rămas la 1,63%.

Ce este ROBOR

ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata dobânzii la care băncile care contribuie la calcularea acestui indice sunt dispuse să ofere împrumuturi sub formă de depozite în lei celorlalte bănci contributoare. Cu alte cuvinte, ROBOR este rata cu care o bancă este dispusă să împrumute alte bănci.

Valoarea IRCC, aferentă perioadei ianuarie-martie 2021, este de 1,88%, în declin de la nivelul de 2,17% în trimestrul patru al anului 2020.

Ratele pentru credite au scăzut şi cu 200 de lei! Avertisment de la specialiști

Ratele creditelor au scăzut la început de an. Atât indicele ROBOR cât și IRCC au avut valori mai mici în ianuarie față de decembrie.

Românii primesc şi o veste bună la început de an: ratele pentru credite au scăzut şi cu 200 de lei. Asta pentru că ambii indici pe baza cărora se calculează ratele au înregistrat valori mult mai mici faţă de luna decembrie.

Specialiştii spun însă că nu este un moment bun să contractăm credite noi, amăgiţi de aceste scăderi, pentru că riscăm să ne supraîndatorăm.

×
Subiecte în articol: rate indicele ROBOR
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close