Antena 3 CNN Economic Influencerii din România fac bani frumoși din postările pe Instagram. Onorariile încep de la 60 euro

Influencerii din România fac bani frumoși din postările pe Instagram. Onorariile încep de la 60 euro

MOCAPP și HypeAuditor au realizat recent studiul despre costurile și eficiența campaniilor cu influenceri de pe Instagram, urmărind creatorii de conținut din România și Bulgaria.

Influencerii din România fac bani frumoși din postările pe Instagram. Onorariile încep de la 60 euro
Sursa foto: Pixabay.com
de Georgiana Adam    |    09 Mar 2021   •   15:20

Piața de publicitate online (digital advertising) din Bulgaria este estimată la 89 milioane euro în 2021, iar piața din România are o valoare de 377 milioane euro, dar un ritm de creștere similar (13%).

Cât câștigă influencerii pentru o postare pe Instagram

Studiul a analizat 9.216 conturi Instagram ale influencerilor din România și 6.682 conturi din Bulgaria, iar cei doi indicatori urmăriți au fost onorariile influencerilor activi în aceste două piețe, dar și EMV (Valoarea Media Obținută) - standard acceptat în industria de publicitate pentru măsurarea campaniilor de marketing cu influenceri.

Deși sunt diferențe semnificative de volum al pieței de Influencer Marketing, un creator de conținut din Bulgaria câștigă, în medie, între 50 și 1.370 euro pentru o postare (în funcție de mărimea audienței), iar în România onorariile sunt destul de apropiate - încep de la 60 euro și trec de 1.400 euro per postare (pentru influencerii cu audiențe de peste 100.000 followers pe Instagram). 

Influencerii primesc chiar și peste 1.400 euro per postare

Din perspectiva brandurilor, costurile pentru campaniile cu influenceri români sunt sunt ceva mai mari (între 8% și 18%) decât costurile creatorilor de conținut din Bulgaria, pe toate nivelurile de influenceri, diferențele dintre costul mediu per postare crescând odată cu dimensiunea comunității unui influencer, scrie startupcafe.ro.

 

×
Subiecte în articol: influenceri
Parteneri
Cele cinci locuri din lume unde oamenii pot trăi 100 de ani
x close