Antena 3 CNN Economic Banca din România care şi-a dublat profitul în 2021

Banca din România care şi-a dublat profitul în 2021

Sectorul bancar din România o duce bine. Dovadă stă profitul în ascensiune realizat în 2021.

Banca din România care şi-a dublat profitul în 2021
Sursa foto: Agerpres | VLAD STAVRICA
de Alexandra Dima    |    22 Mar 2022   •   14:23

ING Bank România a obţinut în 2021 un profit net de 1,03 mld. lei, în creştere cu 109% faţă de câştigul din 2020, în condiţiile în care venituri totale au urcat la 2,35 mld. lei, mai mari cu 11%.

Portofoliul de credite brute a urcat la 33,8 mld. lei, în creştere cu 18% comparativ cu volumul din 2020.

“ING România a avut rezultate solide anul trecut, rezultate care ne situează astăzi într-o poziţie bună pentru a naviga prin vremuri turbulente. Ca şi până acum, vom fi alături de clienţii noştri, strategia ING fiind centrată pe nevoile clienţilor şi experienţa acestora în relaţia cu noi. Toate serviciile, produsele şi funcţionalităţile pe care am ales să le implementăm în ultimii ani au rolul de a le oferi control şi autonomie când vine vorba de propriile finanţe, un control bine-venit în acest context”, susţine Mihaela Bîtu, CEO al ING Bank România.

Pe parcursul anului trecut, ING Bank a realizat o creştere cu 18% a creditelor acordate persoanelor fizice şi companiilor, pe fondul unei situaţii macroeconomice pozitive şi reducerii impactului pandemiei Covid-19. În paralel, depozitele atrase de la clienţii noştri s-au majorat cu 13%, aminteşte şefa ING Bank, citată de Mediafax.

×
Subiecte în articol: ING BANK
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close