Antena 3 CNN Economic Fost ministru de Finanțe, apel după BREXIT: Cer premierului Cioloș să facă public planul pregătit de Guvern

Fost ministru de Finanțe, apel după BREXIT: Cer premierului Cioloș să facă public planul pregătit de Guvern

Fost ministru de Finanțe, apel după BREXIT: Cer premierului Cioloș să facă public planul pregătit de Guvern
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    24 Iun 2016   •   10:03

Fostul ministru de Finanțe Ioana Petrescu a cerut guvernului Cioloș, vineri, să facă public planul pregătit de Guvern pentru situația ieșirii Marii Britanie din UE și ce măsuri luăm noi, dacă se va pune problema unei recesiuni.

”Marea Britanie pare că a votat să iasă din UE. Este o surpriză neplăcută, dar nu un rezultat total neprevăzut. Efectele asupra burselor de valori, investițiilor străine și economiilor din UE vor fi negative și se vor face simțite în curând, nu doar după începerea procedurilor de ieșire a Regatului Unit din UE. 

Cer premierului Cioloș să facă public planul pregătit de Guvern pentru situația în care Marea Britanie votează Brexit! Cum va fi rectificat bugetul? Cum păstram încrederea investitorilor în condiții de instabilitate economică? Ce măsuri se vor lua, începând de azi, pentru a evita efectele negative asupra pensiilor și salariilor României, dacă UE și, implicit, țara noastră intră în recesiune?”, a scris fostul ministru de Finanțe Ioana Petrescu, vineri, pe Facebook.

Britanicii au votat pentru ieşirea din Uniunea Europeană, potrivit estimărilor marilor canale de televiziune ale ţării, la finalul unui referendum istoric care a făcut deja să se simtă primele sale efecte asupra pieţelor asiatice, potrivit AFP şi Reuters.

După numărarea a peste 90% din voturi începe să se contureze din ce în ce mai clar ce au ales britanicii. 51,7% dintre ei nu vor să mai facă parte din Uniunea Europeană.

×
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close