Antena 3 CNN Economic Iohannis, despre creşterea pensiilor cu 11%, procent avansat de premier: "Trebuie să vedem lucrurile așa cum sunt în realitate"

Iohannis, despre creşterea pensiilor cu 11%, procent avansat de premier: "Trebuie să vedem lucrurile așa cum sunt în realitate"

Președintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că procentul cu care vor fi majorate pensiile va fi calculat la Ministerul de Finanțe și Guvern.

Iohannis, despre creşterea pensiilor cu 11%, procent avansat de premier: "Trebuie să vedem lucrurile așa cum sunt în realitate"
Sursa foto: presidency.ro
de Georgiana Adam    |    06 Oct 2022   •   15:14

Totodată, şeful statului a mai precizat că solicitarea lui a fost să se mărească atât pensiile, cât şi salariile, pentru ca oamenii să poată face faţă inflaţiei.

"Trebuie să vedem lucrurile așa cum sunt în realitate. Atâta vreme cât pensiile de stat au un anumit buget, creșterea trebuie să se încadreze în acest buget. Ori datele acestea sunt la Ministerul Finanțelor și la Guvern. 

Solicitarea mea către Guvern a fost să creștem pensiile și salariile, și să nu lăsăm oamenii să poarte singuri povara inflației. 

Dar cu cât se realizează această creștere trebuie să se calculeze la Finanțe și, la modul mai general, în Guvern", a precizat, joi, preşedintele Klaus Iokannis.

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat, luni, că este posibilă o majorare a pensiilor în 2023, însă aceasta nu va depăși 11%.
 

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close