Antena 3 CNN Economic Isărescu: Daţi-mi voie să mă retrag, să plec acasă, adică la bancă şi să am grijă de ROBOR

Isărescu: Daţi-mi voie să mă retrag, să plec acasă, adică la bancă şi să am grijă de ROBOR

Isărescu: Daţi-mi voie să mă retrag, să plec acasă, adică la bancă şi să am grijă de ROBOR
Sursa foto: foto: Agerpres
05 Oct 2017   •   12:00

„Daţi-mi voie să mă retrag, să plec acasă, adică la bancă şi să am grijă de ROBOR”, a declarat guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, joi, la finalul conferinţei „Soluţionarea alternativă a litigiilor din domeniul financiar-bancar”, organizată de Universitatea din Bucureşti.

Indicele ROBOR la trei luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor în lei cu dobânda variabilă, a scăzut joi la 1,78%, faţă de nivelul de 1,79% înregistrat cu o zi înainte, conform informaţiilor publicate de Banca Naţională a României (BNR).

De asemenea, indicele ROBOR la şase luni, utilizat în calculul dobânzilor la creditele ipotecare, a rămas constant, la nivelul de 1,87%.

La începutul lunii septembrie, ROBOR la trei luni era cotat la 0,92%, iar la începutului acestui an la 0,87%.

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a explicat marţi, la finalul şedinţei de politică monetară, că deciziile privind ROBOR se iau dimineaţa, la ora 11.00.

„Au fost mai mulţi factori care s-au suprapus accidental, dar am mai spus şi anterior că creşterea dobânzilor este inevitabilă. Mişcările acestea bruşte vor fi evitate, prin asigurarea de lichiditate de către banca centrală. Veţi vedea că aceste creşteri se vor atenua la fel de repede cum au apărut (...) dobânzile se vor plimba în jurul a 1,75%”, a mai spus Isărescu despre ROBOR.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: isarescu banca robor
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close