Antena 3 CNN Economic Jaf pe bani publici la Complexul Energetic Oltenia. Milioane de lei cheltuiţi pentru servicii şi sponsorizări

Jaf pe bani publici la Complexul Energetic Oltenia. Milioane de lei cheltuiţi pentru servicii şi sponsorizări

Jaf pe bani publici la Complexul Energetic Oltenia. Milioane de lei cheltuiţi pentru servicii şi sponsorizări
Sursa foto: Foto: Agerpres
11 Mai 2013   •   19:18
Jaf pe bani publici la Complexul Energetic Oltenia, unde conducerea societăţii a cheltuit milioane de lei pe servicii de asistenţa juridică, sponsorizări pentru echipe de fotbal sau maşini de lux.
 
Inspectorii corpului de control al primului-ministru au descoperit că cei din conducerea Complexului Energetic Oltenia au încheiat, fără acoperire legală, 76 de contracte de sponsorizare în valoare totala de aproape 20 milioane de lei. 
 
Actualul director al companiei susţine că va încerca să recupereze banii în instanţă.
 
O altă concluzie este că, deşi legislaţia interzicea companiilor de stat să achiziţioneze autoturisme, conducerea complexului energetic a cumpărat o maşină de lux în valoare de aproximativ 36 de mii de euro. 
 
Totodată, în perioada 2010-2012 au fost încheiate contracte de închiriere de autoturisme în valoare totală de peste 5,6 milioane de lei. 
 
În raportul Corpului de Control se mai arată că societatea a mai plătit peste 1 milion de lei pentru servicii de asistenţă juridică. Totodată, conducerea companiei a majorat cu peste 20% contractele de achiziţii publice fără acordul Ministerului Economiei. 
 
Inspectorii îi mai acuză pe directorii din cadrul Complexului Energetic Oltenia de abuz în serviciu deoarece, prin contractele încheiate au avantajat anumite firme, producând pagube societăţii. 
 

×
Parteneri
Klaus Iohannis iese la pensie. Postul său de profesor va fi scos la concurs
x close