Antena 3 CNN Economic Jeffrey Franks anunţă că vor creşte preţurile, dar există şi posibilitatea măririi salariilor

Jeffrey Franks anunţă că vor creşte preţurile, dar există şi posibilitatea măririi salariilor

Jeffrey Franks anunţă că vor creşte preţurile, dar există şi posibilitatea măririi salariilor
Sursa foto: Foto: Mediafax
09 Feb 2011   •   13:26

Preţurile în România vor creşte în 2011, urmând trendul internaţional. O recunoaşte chiar şeful misiunii FMI în România, în exclusivitate pentru Antena 3. Pe de altă parte ar putea apărea majorări de salarii şi de mai multe locuri de muncă, a declarat Jeffrey Franks.

Preşedintele României, pe de altă parte, avertizează că nu am ieşit încă din criză. În cadrul unui interviu televizat, şeful statului susţine că situaţia financiară a României este încă nesigură, deşi am ieşit din zona de risc.

Vestea proastă este confirmată şi de către Jeffrey Franks, care susţine că românii vor cheltui mai mulţi bani pe mâncare în 2011. De asemenea, şi serviciile medicale gratuite vor deveni o simplă amintire, după introducerea sistemului de coplată.

Alte creşteri de preţuri anunţate sunte cele pentru gaze şi energie electrică, la acest nivel, însă, populaţia nu va resimţi schimbarea imediat, Ministerele Muncii şi cel al Finanţelor având grijă să protejeze unele gospodării de aceste scumpiri.

Pe termen scurt, a continuat şeful misiunii FMI în România, nu se poate pune problema de a se reduce taxele mari, precum TVA-ul.


 

×
Subiecte în articol: FMI Jeffrey Franks
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close