x close

Jurnalul de economie, cu Daniel Apostol. Cinci lucruri pe care ar trebui să le discutăm cu copiii despre bani şi despre valoarea lor

13 Iun 2019   •   11:08
Jurnalul de economie, cu Daniel Apostol. Cinci lucruri pe care ar trebui să le discutăm cu copiii despre bani şi despre valoarea lor Foto: Captură Antena 3

Daniel Apostol a vorbit la rubrica ''Jurnalul de economie'', despre cum să ne învăţăm copiii să îşi gestioneze singuri banii. Educația financiară depinde în primul rând de ce învăţăm acasă. Pentru că nu degeaba se vorbea pe vremuri de cei ''7 ani de acasă''.

Dacă reuşim să creştem copii mai responsabili, faţă de finanţe, au o mai mare şansă de succes în viaţă Este important ca un copil să poata face difereţa între nevoi şi dorinte. Trebuie să-l ajutam să puna nevoile şi dorintele separat şi ierarhizat. Apoi să-i ajutăm să înveţe ca banii se cheltuie întâi pe nevoi şi abia după aceea pe dorinţe.

Banii sunt limitaţi

- nu cumpărăm tot ceea ce ne cer copiii
- arătaţi-le cum se compară preţurile
- învăţaţi-i cum se cheltuie banii în funcţie de nevoi.
- banii de pe card sunt limitaţi, nu cad din cer
- Explicaţi-le cum funcţionează cardul, altfel vor avea impresia că acolo este un izvor nesecat.

Apoi, e bine să înveţe cum se economisește. Puşculiţa este cel mai util instrument de educatie financiară. Am făcut o cercetare uşoară pe internet şi am găsit pe site-ul ideisibani.ro câteva sfaturi utile vouă.

Care sunt cele cinci lucruri pe care ar trebui să le discutam cu copiii despre bani şi despre valoarea lor, în materialul de mai jos.

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati