Antena 3 CNN Economic Jurnalul de economie, cu Daniel Apostol. Sectorul energetic, soluţii de relansare postcriză

Jurnalul de economie, cu Daniel Apostol. Sectorul energetic, soluţii de relansare postcriză

Principalele asociaţii din sectorul energetic au un pachet de recomandări pentru depăşirea efectelor economice negative ale pandemiei Covid-19 şi relansarea postcriză. Toate măsurile vizează atât perioada decretării stării de urgenţă naţionale, cât şi etapa de relansare post criză. Daniel Apostol a vorbit la ''Jurnalul de economie'' cu Corneliu Bodea, preşedintele Centrului Român al Energiei.

Jurnalul de economie, cu Daniel Apostol. Sectorul energetic, soluţii de relansare postcriză
Sursa foto: facebook.com/corneliu.bodea
29 Apr 2020   •   12:22

''Starea de îngrijorare a sistemului energetic naţional are două componente.

Una se adresează menţinerii funcţionării în parametri normali în această perioadă când energia electrică şi restul formelor de energie sunt mai importante decât în situaţii normale şi apoi este extrem de interesată toată industria de tot ceea ce se va întâmpla şi de efectele postcriză sanitară, de criza economică şi de eventualitatea ca în desfăşurarea acestei crize economice, sistemul energetic să fie şi el afectat.

Am fost foarte mulţumiţi să constat că 11 asociaţii, cele mai importante ale industriei energetice s-au aliniat pentru a transmite recomandările noastre, ale industriei energetice, cu privire la măsurile care ar trebui luate. Două dintre cele mai importante măsuri se referă la utilizarea potenţialului energetic pe care îl avem în Marea Neagră. De asemenea, la alinierea planului naţional intergrat energiei schimbării climatice, care se află în prezent în negociere cu Comisia Europeană, la cerinţele pactului ecologic european şi la situaţia actuală.

Această criză va impacta cu siguranţă şj desfăşurarea acestor două activităţi, proiecte. De aceea, ele trebuiesc urgent adaptate.

O altă măsură de mare importanţă pe care noi o listăm în recomandările noastre se referă digitalizarea şi informatizarea sistemului enegetic'', a spus Corneliu Bodea, Preşedintele Centrului Român al Energiei.

Jurnalul de economie, cu Daniel Apostol. Sectorul energetic, soluţii de relansare postcriză

 

×
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close