Antena 3 Economic Jurnalul de economie, cu Daniel Apostol. Soluţii de criză pentru firmele care au dificultăţi de plată

Jurnalul de economie, cu Daniel Apostol. Soluţii de criză pentru firmele care au dificultăţi de plată

05 Mai 2020   •   15:44
Jurnalul de economie, cu Daniel Apostol. Soluţii de criză pentru firmele care au dificultăţi de plată
Sursa foto: Pixabay

Firmele care au amânat la plată obligaţiile fiscale scadente după data instituirii stării de urgenţă, la mijlocul lunii martie, dar au dificultăţi de plată după ce expiră termenul de graţie de 30 de zile de la încetarea stării de urgenţă, au la dispoziţie diferite mecanisme pentru firmele în dificultate.

Consultantul fiscal, Adrian Benţa a vorbit la ''Jurnalul de economie'' cu Daniel Apostol, desre eşalonarea sau restructurarea financiară, dar şi despre povara fiscală în perioada de criză.

''Pe durata acestei perioade de criză a fost cea mai importantă din punctul meu de vedere, a fost o facilitate acordată a celor companii care şi-au plătit impozitele la termen. Nu doar impozitele, dar a fost pentru impozitul pe profit, pentru impozitul specific plătit de companiile din zona Horeca şi pentru microintreprinderi.

S-a acordat o reducere şi a fost de 5% la impozitul pe profit pentru trimestrul întâi pentru marii contribubili, de 10% pentru contribuabili mijlocii şi cei mici şi condiţia a fost ca impozitul pentru acest trimestru întâi, să se plătească până pe 25 aprilie'', a spus Adrian Benţa, consultant fiscal.

Mai multe explicaţii, în materialul video de mai jos!

 

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close