Antena 3 CNN Economic Jurnalul de economie, cu Daniel Apostol. Totul despre pensiile private

Jurnalul de economie, cu Daniel Apostol. Totul despre pensiile private

Jurnalul de economie, cu Daniel Apostol. Totul despre pensiile private
30 Mai 2019   •   10:52

Daniel Apostol a vorbit la rubrica ''Jurnalul de economie'' despre rostul pensiilor private, dar şi despre avantajele acestora.

Pensia administrată privat este suma de bani plătită periodic pensionarului, în mod suplimentar si distinct faţă de pensia furnizată de sistemul public. Pensia administrată privat efectivă va depinde de banii acumulaţi în conturile individuale din sistemul de pensii private, atât din contribuţiile participanţilor, cât şi de randamentul obţinut din investiţiile făcute de către societatea de administrare a fondurilor de pensii private. Această pensie poate fi privită atât ca o investiţie financiară, cât şi ca o variantă de economisire pe termen lung.

Ce este Pilonul II? Există două tipuri de pensii administrate privat: cea obligatorie şi cea facultativă. Pensia administrată privat provine din partea de contribuție la sistemul de pensii care a fost redirecţionată de la sistemul public către un fond de pensii administrat privat de către entităţi specializate.

Ce este PIlonul III? Pensia facultativă Pilon III este destinată creşterii resurselor financiare disponibile la vârsta pensionării. Oricine are posibilitatea să contribuie la un fond de pensii facultative cu până la 15% din veniturile brute realizate lunar.

 

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close