Antena 3 CNN Economic Jurnalul de economie, cu Daniel Apostol. Vești bune pentru români! Prețurile la gaze ar putea să scadă

Jurnalul de economie, cu Daniel Apostol. Vești bune pentru români! Prețurile la gaze ar putea să scadă

Peste exact două săptămâni se vor liberaliza prețurile la gaze naturale. Din acel moment, 3,4 milioane de consumatori casnici, care sunt acum alimentați în sistem reglementat, vor trece în piața liberă. Întrebarea este cu ce costuri se va întâmpla acest lucru. 

Jurnalul de economie, cu Daniel Apostol. Vești bune pentru români! Prețurile la gaze ar putea să scadă
17 Iun 2020   •   13:50

Septimiu Stoica, președintele Bursei Române de Mărfuri a vorbit la „Jurnalul de economie cu Daniel Apostol” despre liberalizarea pieței de gaze naturale și beneficiile de care ar putea beneficia românii.  

„În România a existat o întrerupere a funcționării pieței libere, generat de o ordonanță celebră are căror efecte s-au resimțit până în momentul de față. Sperăm că de la 1 iulia lucrurile vor intra în normal”, a explicat președintele Bursei Române de Mărfuri. 

Pe de altă parte semnele de revenire la normal s-au simțit pe piață încă de la începutul anului, volumele tranzacționale au crescut și prețurile pe piața angro au avut tendința să scadă! 

Prețurile la gaze ar putea să scadă

Dacă urmărim trendurile pe piața internațională, tendința este ca prețul să scadă. În perioada în care piața a funcționat liber, până la intervenția ordonanței de urgență, prețul era unul foarte competitiv. Abia după acestă ordonanță, prețurile au avut o tendință crescătoare. 

Prin confruntarea de pe piață prețurile ar putea ajunge la cele optime pentru consumatorii de acasă. 

Jurnalul de economie. Costurile liberalizării pieței gazelor naturale

×
Subiecte în articol: Jurnalul de economie
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close