Antena 3 CNN Economic La Ordinea Zilei: "Codul Fiscal a fost sabotat de Guvern. Au luat măsuri care îngreunează foarte tare bugetul"

La Ordinea Zilei: "Codul Fiscal a fost sabotat de Guvern. Au luat măsuri care îngreunează foarte tare bugetul"

La Ordinea Zilei: "Codul Fiscal a fost sabotat de Guvern. Au luat măsuri care îngreunează foarte tare bugetul"
07 Aug 2015   •   20:37

Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, transmite, printr-un comunicat de presă, că salută iniţiativa UNPR de a chema partidele parlamentare la consultări pe tema noului Cod Fiscal şi spune că PSD va fi reprezentat la discuţii alături de ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici.

 
Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a scris pe Facebook, vineri, că invitaţia la dialog lansată de liderul UNPR Gabriel Oprea pe tema Codului Fiscal este "un semnal foarte bun" şi o premisă pentru proiecte de lungă durată, apreciind "raţiunea şi prudenţa" UNPR pe acest subiect.
 
Subiectul a fost dezbătut în ediţia de vineri a emisiunii "La Ordinea Zilei", realizată de Dana Grecu, la Antena 3. 
 
Profesorul Mircea Coşa a explicat, însă, că există o problemă mare referitoare la Codul Fiscal.
 
"Codul Fiscal a fost sabotat de acest guvern. Au luat măsuri financiare care au lovit bugetul. Au îngreunat bugetul foarte mult. Şi merg în continuare pe această linie. Când ai astfel de greutăţi, când nu ştii care este rezultatul scăderii TVA la alimente, pentru că este prea devreme, când nu s-a rezolva problema Greciei, Ucrainei, secetei, toate problemele astea trebuie tratate cu precauţie. Nu aşa cum spun unii acum, că etapizăm reducerea TVA la alimente. Trebuie rediscutat, dar problema este cineva rediscuta? Fiecare îşi va da cu părerea şi nu ştim în ce măsură sunt pregătiţi. Până la această oră, nici Guvernul şi nici opoziţia nu a venit cu un studiu de caz. Au dat doar nişte rezultate. Cea mai importantă concluzie este că acest Cod Fiscal a devenit un instrument politic."
 
De asemenea, fostul premier Petre Roman a explicat că nu există reţete pentru astfel de subiecte, dar că trebuie gândite şi calculate în mod aplicat.
 
"Expertiza domnul Coşa nu este neglijabilă, ar trebui luată în seamă. Am discutat mult pe tema asta. Nouă nu ne trebuie reţete, ne trebuie gândire şi calcul în mod aplicat. Pentru că reducerea TVA, reducerea accizei, care este ideea din spate? Noi suntem în situaţia în care creşterea economică este foarte mare parte datorită consumului. Iar consumul în cazul acesta ne duce la import. Nu ne trebuie aşa ceva. Dacă reducem TVA, întreprinzătorul român, cu banul care îi rămâne, să investească. Dar asta nu poate să ştie nimeni. De la ideea iniţială până la acest Cod s-au schimbat multe. Eu nu mai pot să merg cu Guvernul acesta, cu premierul acesta zăbăug. Nu mai pot. Da, în România e mare nevoie de o gândire serioasă referitoare la economia de bază."
 

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close