Antena 3 CNN Economic Laptele se va ieftini semnificativ. Anunţul făcut de patronatul din industrie

Laptele se va ieftini semnificativ. Anunţul făcut de patronatul din industrie

Preţul laptelui în magazine urmează să scadă cu până la 25%, a anunţat patronatul din industrie. 

Laptele se va ieftini semnificativ. Anunţul făcut de patronatul din industrie
Sursa foto: Pixabay
de Georgiana Adam    |    19 Feb 2023   •   12:52

Furnizorii au redus preţurile pentru hipermarketuri, după ce vânzarile s-au prăbuşit din cauza scumpirilor. 

În acelaşi timp, fermierii fac un apel disperat la autorităţi să oprească importurile de lapte din Ucraina care îi aduc în pragul falimentului. 

Fermierii trag un semnal de alarmă în ceea ce privește prețul laptelui vândut către procesatori, care a scăzut dramatic.

De partea cealaltă, reprezentanţii patronatului din domeniu spun că de acum încolo ne putem aştepta la o scădere a preţului laptelui din cauza cantităţilor mari de pe piaţă. Deja contractele au fost negociate cu magazinele.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

"În octombrie, s-a atins pragul între preţuri, costuri şi puterea de cumpărare, a fost un moment critic. În decembrie, toţi furnizorii trebuiau să refacă contractele şi să renegocieze. 

Vă spun sincer că furnizorii au redus preţul către comericanţi cu 10%-15% şi a apărut un război al promoţiilor Black friday permanent care s-a întins şi pe 2023. 

În ianuarie, furnizorii au mai cedat încă 10% pentru că s-au mai redus şi costurile la materie primă, pentru că s-au acumulat stocuri în toată Europa", a spus Dorin Cojocaru, preşedinte, Asociaţia Patronală Română din Industria Laptelui - APRIL.

Vânzările de produse lactate s-au prăbuşit după scumpirile din ultimele luni. Preţul celui mai ieftin sortiment de lapte a ajuns aproape 10 lei.

×
Subiecte în articol: lapte ieftinire Dorin Cojocaru
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close