x close

Lia Olguţa Vasilescu: În 2018, salariile medicilor vor ajunge până la 3.600 de euro

de A.M.P    |    26 Mar 2017   •   22:03
Lia Olguţa Vasilescu: În 2018, salariile medicilor vor ajunge până la 3.600 de euro 482 Foto: gov.ro

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat, duminică seară, la Punctul de întâlnire, de la Antena 3 că, potrivit proiectului legii salarizării unitare, în anul 2018, salariile medicilor vor ajunge până la 3.600 de euro pentru un medic de la ATI.

Olguţa Vasilescu a explicat că, potrivit viziunii de realizare a sistemului de salarizare gradual, până în anul 2020, în vârful piramidei se va afla preşedintele României.

”La ora actuala sunt câteva mii de bugetari care au salarii mai mari decât preşedintele României, ceea ce nu este în regulă”, a spus ea, potrivit news.ro.

Ministrul Muncii a precizat că preşedintele va avea un salariu de 18.000 de lei, fiind urmat de preşedinţii Parlamentului, premierul, preşedintele ICCJ, preşedintele CCR, apoi de medici şi judecători. Vasilescu a susţinut că pentru medici este o excepţie, astfel că salariile acestora vor creşte foarte mult chiar din anul 2018, ajungând la un nivel de 70% din nivelul salariilor medicilor în UE, astfel încât aceştia să nu mai plece din ţară.

Ea a spus că, din 2018, salariile medicilor vor ajunge până la 3.600 de euro, acest nivel fiind pentru un medic de urgenţă, un medic de la ATI.

 

Citeşte mai multe despre:

legea salarizarii lia olguta vasilescu
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati