x close

Lia Olguța Vasilescu, informații în premieră despre creșterea salariilor

28 Mai 2017   •   20:27
Lia Olguța Vasilescu, informații în premieră despre creșterea salariilor Foto: Agerpres Exclusiv

Lia Olguța Vasilescu, ministrul Muncii, a fost invitata lui Răzvan Dumitrescu la ”Subiectiv”, unde a explicat cum vor crește salariile după noua lege a salarizării.

Ministrul a explicat exact, pe categorii profesionale, cum va fi progresia salarială începând de acum și până în 2022. Dacă pentru cei mai mulți salariile vor crește progresiv în această perioadă, în cazul medicilor mărirea va veni într-o singură tranșă și va fi aplicată începând cu 2018.

Totodată, ministrul Muncii a vorbit și despre nemulțumirile legate de această lege, nemulțumiri care vin cu precădere din zona sindicală. Lia Olguța Vasilescu este de părere că aceste nemulțumiri sunt nefondate sau apar ca rezultat al altor interese.

”Vă spun ce cred eu că se întâmplă. M-am întâlnit cu lideri de sindicat, nu înțelegeau legea. Li s-a spus că au dispărut sporuri, nu e adevărat, că nu se ia în calcul vechimea. După ce au discutat cu noi, au spus da, e bine. Sunt mințiți. Cred că e vorba de interese personale. Nu vor să se scoată tichetele de masă, pentru că au interese în aceste firme. Putem să demonstrăm oricând, dar nu cred că e cazul. E un lider de confederație sindicală care are interese într-o firmă de tichete. Eu nu vreau să încep nicio discuție în contradictoriu cu ei, până nu voi trece legea. Pentru mine este important ca aceasă lege să fie de la 1 iunie” a spus ministrul.

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati