Antena 3 CNN Economic Liber la gazele de şist: Ponta susţine că exploatarea gazelor nu afectează sănătatea şi mediul

Liber la gazele de şist: Ponta susţine că exploatarea gazelor nu afectează sănătatea şi mediul

Liber la gazele de şist: Ponta susţine că exploatarea gazelor nu afectează sănătatea şi mediul
de M.Z.    |    10 Mai 2013   •   21:49

Premierul Ponta a declarat că exploatarea gazelor de şist nu afectează mediului şi starea de sănătate a celor care locuiesc în comunităţile din zonele vizate

Întrebat de un reporter DC News ce garanţii au cei care s-au opus acestor investiţii (Roşia, gaze de şist) în epoca Băsescu, că acum vor fi respectate condiţiile de mediu, că vor fi afaceri în favoarea românilor, şi nu doar a companiilor respective, premierul Victor Ponta a răspuns:

"Noi suntem cei care am impus aceste condiţii de mediu. Şi nu facem nici un pas până când nu ne asigurăm că ele sunt respectate. Revin cu exemplul despre gazele de şist - avizele pentru prospecţiuni s-au dat doar după ce toată lumea s-a asigurat că tehnologia folosită pentru explorare este cea convenţională, folosită în România de peste 100 de ani.

Ca unul care s-a luptat pentru a aduce acest criteriu de mediu în discuţie, credeţi-mă că nu aş face nimic să afecteze starea mediului şi starea de sănătate a celor care locuiesc în comunităţile din zonele vizate.

Dacă standardele de mediu nu ar fi respectate, dacă avantajele economice nu ar fi pe măsură, dacă nu ar exista transparenţă, niciodată Guvernul pe care îl conduc nu ar putea permite demararea acestor proiecte".

Informaţiile au fost prezentate în ediţia de vineri a emisiunii Subiectiv, de la Antena 3.







×
Subiecte în articol: Victor Ponta Gaze de sist
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close