Antena 3 CNN Economic Categoria de salariați pentru care venitul crește simțitor de la 1 ianuarie: ”Vor primi 50% din creșterea salarială pe noua grilă”

Categoria de salariați pentru care venitul crește simțitor de la 1 ianuarie: ”Vor primi 50% din creșterea salarială pe noua grilă”

Deși salariul minim a crescut începând cu 1 octombrie iar Guvernanții susțin că există discuții să existe o nouă majorare începând cu 1 ianuarie 2024, există totuși o categorie de salariați ale căror venituri vor crește la începutul anului următor, chiar dacă salariul minim nu se va majora.

Categoria de salariați pentru care venitul crește simțitor de la 1 ianuarie: ”Vor primi 50% din creșterea salarială pe noua grilă”
Sursa foto: Profimedia Images
de Laura Dinu    |    05 Oct 2023   •   11:00

Este vorba despre profesori, ale căror venituri vor crește cu ”50% din creșterea salarială pe noua grilă”.

Chiar Ministrul Educației, Ligia Deca a făcut anunțul, spunând că va face tot ce îi stă în putință pentru ca salariile profesorilor să crească începând cu 1 ianuarie 2024, așa cum Coaliția și-a luat angajamentul. 

„Există un act normativ în vigoare care spune că, de la 1 ianuarie, profesorii vor primi 50% din creșterea salarială pe noua grilă. Este și un angajament politic al Coaliției, iar eu voi face tot ceea ce ține de mine pentru că acest angajament să se respecte. Au reînceput discuțiile cu privire la grila de salarizare, au existat discuții tehnice între reprezentanții profesorilor și Ministerul Muncii și acum se va trece la găsirea unei soluții legale, pentru că, până la urmă, pentru a putea da această creștere, trebuie să existe o nouă grilă de salarizare pentru sectorul Educație”, a declarat Ligia Deca potrivit Euronews.

„Eu cred că o promisiune odată făcută, trebuie respectată sau măcar, dacă există dificultăți, trebuie demarate discuțiile pentru a vedea care ar fi un nou interval de timp. Chiar dacă noua lege a salarizării, să zicem că nu este gata până la 1 ianuarie, deși eu cred în continuare că trebuie să avem un astfel de act normativ, trebuie să găsim o soluție chiar și pe actuala legislație pentru ca profesorii să primească ceea ce li s-a promis”, a mai spus Ministrul Educației. 

„Grila se face la Ministerul Muncii. Ministerul Muncii este cel care inițiază modificări pe legea salarizării publice, pe legea salarizării unitare, iar inclusiv Ordonanța de Urgență, care a dat măririle post-protestul din vară, a fost inițiată de către Ministerul Muncii. Sigur, cu avizele de la toate ministerele…”, a conchis Ligia Deca. 

 

×
Subiecte în articol: Ligia Deca profesori
Parteneri
Benzina, mai scumpă decât motorina pentru prima dată în ultimele 10 luni
x close