Antena 3 CNN Economic Liniile Aeriene Românie, o nouă companie aviatică ce ar putea să facă legătura între marile oraşe din ţară

Liniile Aeriene Românie, o nouă companie aviatică ce ar putea să facă legătura între marile oraşe din ţară

Noua companie aviatică propusă în România şi care ar urma să apară în acest an a fost anunţată la o reuniune a CCIR dedicată lansării proiectului privind conectivitatea aeriană interurbană pe teritoriul României.

Liniile Aeriene Românie, o nouă companie aviatică ce ar putea să facă legătura între marile oraşe din ţară
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / ALEXANDRU HOJDA
de Milena Niță    |    05 Oct 2023   •   14:08

La reuniunea de la Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR), a fost prezentat studiu complex care a avut ca temă centrală lipsa de conectivitate între orașele României, cauzată de infrastructura terestră și feroviară precară, pe care o avem la ora actuală, precum și soluțiile identificate pentru demararea acestui nou proiect din domeniul aeronautic. 

Astfel, a fost avansat termenul de 1 decembrie 2023 pentru înființarea unei societăți pe acțiuni, cu participarea consiliilor județene care au în operare aeroporturi, numele rezervat pentru această nouă companie fiind: Liniile Aeriene Române (LAR).

"În momentul de față, dacă cineva își dorește să ajungă pe calea aerului de la Constanța la Timișoara, va trebui să facă o escală la Roma sau Milano, deoarece nu există o cursă directă între cele două orașe ale României. 

Vorbim practic de o mare pierdere de timp și de bani. Noul operator aerian propus de CCIR, care va avea forma unei societăți pe acțiuni, cu participarea consiliilor județene ca acționari, va opera cu un număr semnificativ de aeronave de mică capacitate între cele mai importante orașe ale țării. 

Pentru oamenii de afaceri și nu numai, acest lucru va însemna că, în cursul unei singure zile, se pot deplasa pe teritoriul României între orașe situate la sute de kilometri distanță unul de celălalt, economia de bani și de timp fiind evidentă. 

De la prima întâlnire pe această temă m-am bucurat să văd că, în urma discuțiilor, consiliile județene au agreat acest proiect. Iată că azi facem primii pași cu adevărat în sensul înființării noii companii aeriene românești", a declarat președintele CCIR, Mihai Daraban, potrivit profit.ro.

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close