Antena 3 CNN Economic Lista joburilor unde câştigi peste 3.000 de lei, chiar dacă nu ai studii superioare

Lista joburilor unde câştigi peste 3.000 de lei, chiar dacă nu ai studii superioare

Românii care nu au studii superioare pot câştiga mai mult decât salariul minim pe economie dacă se orientează spre anumite meserii.

Lista joburilor unde câştigi peste 3.000 de lei, chiar dacă nu ai studii superioare
Sursa foto: pixabay.com
de Georgiana Adam    |    05 Mar 2022   •   15:02

Astfel, cei fără facultate pot câştiga şi puţin peste 3.000 de lei lunar dacă se angajează ca dispecer, frizer, bucătar, vopsitor auto sau maistru, potrivit dcnews.ro.

Dispecerii se află în topul căutărilor celor mai mulţi angajatori din ţară. Firmele de transport caută dispeceri disponibili să lucreze în trei ture, chiar dacă nu au studii superioare şi nici nu cunosc limbi străine.

Vopsitor auto este o altă meserie la mare căutare. Vopsitorii auto pot câștiga şi de trei ori mai mult în străinătate, iar la noi pot încasa până la 3.300 de lei net pe lună.

Maiștrii sunt la rândul lor căutați, îndeosebi în construcții sau în industrie. Aceştia pot aduce acasă, la rândul lor, o chenzină cu mult peste salariul minim. Ei câștigă în medie 3.400 de lei. 

"Un candidat care dorește să obțină un job de maistru, de regulă, trebuie să aibă studii medii în domeniul tehnic", spun reprezentanţii unei platforme specializate de recrutare din România.

De asemenea, un bucătar poate câştiga foarte bine dacă ține pasul cu ceea ce își doresc oamenii să mănânce. Bucătăria mediteraneană sau vegană sunt două stiluri apreciate de oamenii înstăriți.

Meseria de frizer/ hairstylist nu va muri niciodată, mai ales că oamenii vor să arate mereu îngrijiţi, aranjați. În funcţie de salon și de zona în care este amplasat, frizerii poţi câştiga uşor peste 3000 de lei.

Meseria de barman/ barista se poate face fără studii superioare, iar nivelul salarial la care poți ajunge poate fi destul de mare. Chiar dacă pornești de jos, de la un pub de cartier sau din centrul orașului, vei putea avansa uşor.
 

×
Subiecte în articol: locuri munca facultate salariu bani joburi
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close