Antena 3 CNN Economic Lista cu zonele din Bucureşti unde primăria va monta minicentrale termice mobile

Lista cu zonele din Bucureşti unde primăria va monta minicentrale termice mobile

Primăria Bucureşti vrea să cumpere minicentrale termice mobile, pentru a le amplasa la unele puncte termice din oraş.

Lista cu zonele din Bucureşti unde primăria va monta minicentrale termice mobile
Sursa foto: Facebook I C.M. Termoenergetica București
de Milena Niță    |    24 Ian 2024   •   16:44

Compania municipală Energetica Servicii, controlată de Primăria Bucureşti, intenționeză să cumpere alte minicentrale termice mobile şi să le amplaseze în incinta a 20 de puncte termice din rețeaua de termoficare.

În GALERIA FOTO de mai jos puteţi găsi lista cu zonele unde Primăria Bucureşti va monta minicentralele termice

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Contractul are o valoare estimată de până la 79,4 milioane de lei, iar termenul-limită de depunere a ofertelor este 23 februarie, potrivit anunţului publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).

Aceste unităţi mobile sunt, de fapt, niște cazane care vor produce energie termică din gaze, şi vor fi amplasate în puncte termice din cele şase sectoare ale Bucureștiului, unde vor livra agentul termic produs local în rețeaua de termoficare.

"Beneficiul major al realizării achiziției de produse este asigurarea agentului termic și implicit a confortului persoanelor arondate acestor puncte termice până la finalizarea lucrărilor de reabilitare a sistemului de termoficare din aceste zone", se arată în caietul de sarcini consultat de economica.net.

Cazanele ar urma să asigure furnizarea optimă a agentului termic și a apei calde pentru 340 de blocuri din Bucureşti.

O soluție de acest fel a fost implementată deja în estul orașului, pe amplasametul fostei CET Titan, ca soluție provizorie până la momentul implementării unui proiect de investiții acolo, respectiv o centrală electrică de termoficare în cogenerare de înaltă eficiență de 50 MW.

Capacităţile modulare de la CET Titan au o putere termică instalată cuprinsă între 30 Gcal/h și 60 Gcal/h, în funcție de diagrama de reglaj, în sezonul de iarnă şi 10 Gcal/h și 15 Gcal/h în sezonul de vară.

×
Parteneri
Pensie de nici 800 de lei, după 36 de ani de muncă. Cum este posibil
x close