Antena 3 CNN Economic Orașul din România în care o fabrică de cablaje oferă 100 de locuri de muncă pentru muncitori necalificați

Orașul din România în care o fabrică de cablaje oferă 100 de locuri de muncă pentru muncitori necalificați

O fabrică din România, producătoare de cabluri pentru industria auto, oferă 100 de locuri de muncă pentru muncitori necalificați. Aproape 5.000 de oameni lucrează aici.

Orașul din România în care o fabrică de cablaje oferă 100 de locuri de muncă pentru muncitori necalificați
Sursa foto: Gettyimages
de Ioana Mircea    |    17 Ian 2024   •   21:11

Producătorul de cabluri pentru industria auto Leoni Wiring Systems Ro oferă în prezent 100 de locuri de muncă pentru muncitori necalificaţi la asamblarea şi montarea pieselor pentru fabrica din Bistriţa, conform Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa-Năsăud.

În anul 2022 compania avea un număr mediu de 4.831 de angajaţi, potrivit site-ului Ministerului Finanţelor.

Compania Leoni Wiring Systems Ro cu sediul în Bistriţa este cea mai mare entitate deţinută de grupul german pe piaţa locală. Leoni Wiring Systems Ro a avut, în 2022, afaceri de peste 1,749 miliarde lei şi un profit net de 60,4 miliarde de lei, potrivit site-ului Ministerului Finanţelor.

Citește și: Fabrica de ciocolată din Europa care caută muncitori necalificați români. Se oferă un salariu de peste 1.500 de euro, cazare și mâncare

Principalii clienţi ai Leoni sunt producătorii germani de maşini, dar şi alte companii din industria vehiculelor comerciale.

Leoni a intrat pe piaţa din România în anul 2000, odată cu deschiderea primei fabrici WSD (Wiring Systems Division) la Arad. Au urmat fabricile din Bistriţa (2002) şi Bascov, lângă Piteşti (2005), iar ulterior au fost deschise fabricile satelit din Beiuş, Luduş, Marghita şi Bumbeşti-Jiu, potrivit zf.ro.

×
Subiecte în articol: fabrica locuri de munca Bistriţa
Parteneri
Razie de amploare în Bucureşti şi Ilfov: peste 720 de amenzi
x close