Antena 3 CNN Economic Locuri de muncă pentru români. Acesta este primul site de recrutare făcut de stat şi angajatori

Locuri de muncă pentru români. Acesta este primul site de recrutare făcut de stat şi angajatori

Asociația Română a Constructorilor de Autostrăzi (ARCA), Ministerul Muncii și Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă înfiinţează o bursă a locurilor de muncă în domeniul contrucţiilor, numită "Construim împreună".

Locuri de muncă pentru români. Acesta este primul site de recrutare făcut de stat şi angajatori
Sursa foto: Hepta
de Milena Niță    |    20 Iul 2020   •   15:25

Înfiinţarea acestei burse vine în contextul în care mulţi români s-au întors în ţară, în contextul pandemiei de COVID -19, iar lipsa forței de muncă de pe șantiere este una reală, potrivit unui comunicat remis presei luni.

Necesarul forței de muncă în contrucţii este estimat la 500.000 de persoane, se mai arată în documentul citat.

"În acest sens, președintele Asociației Române a Constructorilor de Autostrăzi, Vlad Vameșu, s-a întâlnit cu ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru, și cu președintele Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, Victor Picu. Au fost puse bazele parteneriatului unic între celei trei entități pentru crearea primului portal dedicat unei industrii de o importanță strategică.

Cine poate beneficia de aceste locuri de muncă

Bursa Locurilor de Muncă în domeniul construcțiilor - "Construim Împreună" - va fi un portal on-line, creat pentru a facilita identificarea forței de muncă necesară creșterii capacității de construcție a firmelor din domeniu, precum și găsirea, într-un timp scurt, a unui loc de muncă", se anunţă în comunicat.

Locurile de muncă sunt destinate românilor întorși din străinătate în contextul pandemiei de COVID-19, lucrătorilor care doresc să-și schimbe locul de muncă și vor să se specializeze, dar şi șomerilor din domenii conexe, pentru care reconversia profesională se poate asigura rapid. 
 

×
Subiecte în articol: locuri munca constructii
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close