Antena 3 Economic Ludwik Sobolewski (BVB): Impactul Brexit este foarte divers și nu întotdeauna negativ

Ludwik Sobolewski (BVB): Impactul Brexit este foarte divers și nu întotdeauna negativ

de S.T.    |    24 Iun 2016   •   17:30
Ludwik Sobolewski (BVB): Impactul Brexit este foarte divers și nu întotdeauna negativ
Sursa foto: Foto: bvb.ro

Directorul General al Bursei de Valori București, Ludwik Sobolewski, declară cu privire la ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană că impactul Brexit este foarte divers și nu întotdeauna negativ.

„În primul rând, confirmă cât de adevărată este zicala că singurul lucru sigur în viață este schimbarea.
 În al doilea rând, în ceea ce privește lumea investițiilor, implicațiile negative inevitabile din punct de vedere politice pentru UE, pot produce o schimbare în atitudinea investitorilor și a instituțiilor financiare. Raționamentele, punctele de vedere și opiniile pot fi formate mai mult în modul „de la caz la caz ” și nu pe un set restrâns de indicatori globali, aceasta din urmă fiind tipică pentru capitalismul global. Acest lucru ar fi o schimbare bună pentru țări precum România.
În al treilea rând, rolul Londrei ca centru financiar global va fi consolidat, pentru că City-ul nu va fi supus constrângerilor birocratice ale UE și direcției copleșitoare către supra-reglementare.
Pe scurt, impactul Brexit este, în opinia mea, foarte divers și nu întotdeauna negativ. Oricum, aceste zile în piețele bursiere sunt bune pentru cei care cumpără”, a spus Ludwik Sobolewski.

Bursa de Valori București (BVB) a deschis în scădere puternică ședința de tranzacționare de vineri, iar indicele de referință BET, care arată evoluția celor mai lichide 10 acțiuni, consemna o depreciere de 6,12%, după aproximativ un sfert de oră de la debutul tranzacțiilor. În jurul orei 12 indicele BET recuperase din pierdere și arăta o scădere de peste 3%.

Conform rezultatelor definitive anunțate vineri, 51,9% dintre alegători au votat în favoarea Brexit-ului iar rata de participare la vot a fost de 72,2%.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close