Antena 3 CNN Economic Luna în care furnizorii de energie electrică numără copiii românilor, ca să le dea reducere la factură

Luna în care furnizorii de energie electrică numără copiii românilor, ca să le dea reducere la factură

Familiile cu peste trei copii sau cele monoparentale vor beneficia de un preţ compensat la energie, însă pentru asta va trebui să anunţaţi furnizorul.

Luna în care furnizorii de energie electrică numără copiii românilor, ca să le dea reducere la factură
Sursa foto: CRISTIAN NISTOR / AGERPRES FOTO
de Georgiana Adam    |    12 Dec 2022   •   16:03

În plus, pentru a beneficia de preţul de 0,68 de lei pe kilowatt la energie electrică, va trebui să completaţi o cerere pe proprie răspundere.

"Parlamentul a aprobat această modificare la lege. De fapt, prin legea de aprobare a ordonanței 119 în acest moment legea este la Președinție pentru promulgare. 

Această modificare la ordonanța 119 prevede faptul că acele familii unde sunt cel puțin 3 copii care urmează o formă de învățământ au dreptul să beneficieze de prețul de 0,68 de lei pe kilowat oră, la fel și acele gospodării unde un singur părinte crește cel puțin un copil. 

Legea spune că cei care doresc să beneficieze de această prevedere trebuie să depună o cerere și o declarație pe proprie răspundere la furnizorul cu care au contract. 

Dar este foarte clar scris în lege că acest preț de 0,68 de lei pe kilowatt oră se va aplica începând cu următoarea lună în care se depun cererile și declarațiile. 

Deci, dacă cine va depune încă în luna decembrie va beneficia de aceste prețuri începând cu 1 ianuarie.

Dacă depune cererea și declarația în ianuarie, atunci de la 1 februarie i se va aplica prețul plafonat.

Furnizorul nu cred că are capacitate și dreptul să facă acest lucru, să verifice acasă. Aici, bineînțeles, vorbim de o declarație de proprie răspundere care înseamnă are niște reguli în codul penal și înseamnă răspundere penală.

Dacă se declară fals și dacă cineva face acest lucru, riscă o amendă penală sau condamnare penală pentru acest pentru aceste declarații în fals de verificat", a declarat vicepreşedintele ANRE, Zoltan Nagy-Bege, luni, la Antena 3 CNN.

×
Parteneri
Judeţul în care a fost instalat primul limitator inteligent de viteză
x close