Antena 3 CNN Economic Mai mulţi bani de la stat pentru calculatoare noi. Se schimbă regulile şi românii vor putea lua mai uşor ajutorul pentru copii

Mai mulţi bani de la stat pentru calculatoare noi. Se schimbă regulile şi românii vor putea lua mai uşor ajutorul pentru copii

Mai mulți bani de la stat pentru calculatoare noi - este o propunere prevăzută într-un nou proiect de lege, potrivit căreia valoarea ajutorului financiar va crește de la 200 la 250 euro, bani destinați achiziției de calculatoare noi.

Mai mulţi bani de la stat pentru calculatoare noi. Se schimbă regulile şi românii vor putea lua mai uşor ajutorul pentru copii
Sursa foto: Profimedia Images
de Milena Niță    |    02 Apr 2023   •   00:00

În plus, de banii pentru un calculator nou nu va mai putea beneficia doar un copil al unei familii, ca acum, ci toți copiii acesteia.

De acest ajutor de la stat pot beneficia toți copiii unei familii, nu numai unul dintre ei, astfel încât fiecare să aibă propriul calculator. 

Condiția este ca acei copii să fie elevi sau studenți în învățământul de stat sau particular și să aibă până în 26 de ani. 

Se încadrează și elevii orfani sau din familii monoparentale, precum și cei cu deficiențe produse de boli.

Citeşte şiCe pensie primește un român la bătrâneţe, dacă nu a muncit nicio zi. Statul îţi dă nişte bani

Pentru a beneficia de ajutorul pentru calculator mai există o condiție: familia din care provin trebuie să aibă un venit brut lunar pe membru de familie mai mic sau egal cu 50% din valoarea salariului minim brut la nivel național, adică maximum 1.500 lei. 

Pentru a se putea aplica, proiectul de lege trebuie adoptat de Parlament, promulgat de președintele Klaus Iohannis și publicat în Monitorul Oficial.

×
Subiecte în articol: calculatoare bani ajutor
Parteneri
Marcel Boloş, planuri pentru creşterea TVA-ului în România
x close