Antena 3 CNN Economic Mai puțini bani pentru mașinile electrice. Guvernul vrea să scadă valoarea tichetului Rabla Plus

Mai puțini bani pentru mașinile electrice. Guvernul vrea să scadă valoarea tichetului Rabla Plus

Începând de anul viitor, valoarea tichetului Rabla Plus, folosit pentru achiziționarea mașinilor electrice, ar putea fi mai mică.

Mai puțini bani pentru mașinile electrice. Guvernul vrea să scadă valoarea tichetului Rabla Plus
Sursa foto: Getty Images I SimonSkafar
de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Oct 2023   •   10:00

După plafonarea din primăvară a valorii maxime pentru mașinile electrice achiziționate prin Rabla Plus la suma de 75.000 de euro, ministrul Mediului crede că și valoarea tichetului ar trebui modificată.

Propunerea este motivată prin faptul că, în ultimii ani, automobilele verzi au avut prețuri mai mici.

În plus, numărul mare de doritori face ca banii din program să se epuizeze rapid, fără să acopere cererea.

"Astăzi avem mașini electrice cu un preț accesibil, în legătură cu care, probabil, ar trebui să discutăm și despre valoarea voucherului", spune Mircea Fechet, ministrul Mediului.

Citește și: Peste 400.000 de copii români vor primi 500 de lei de la stat în următorii patru ani! Anunțul a fost făcut de premierul Marcel Ciolacu

Potrivit surselor Observator, ajutorul statului ar putea scădea de la 51.000 de lei până la 35 - 40.000 de lei, context în care mașinile cu preț de listă 20.000 euro, care acum costă, prin Rabla Plus, aproximativ 10.000 de euro, ar putea să fie 13.000 de euro anul viitor.

Unii șoferi consideră ca această măsură va permite ca bugetul să fie împărţit către mai mulţi viitori proprietari, în timp ce specialiștii susțin că va avea, de fapt, un impact dur asupra vânzărilor de mașini electrice.

"În mintea consumatorului va fi un sentiment de deznădejde, să-i spun așa, care se baza pe niște bani si trebuie să-și refacă bugetul, a spus Nicolae Rosca, director de vânzări mașini electrice, pentru Observator.

×
Subiecte în articol: masini electrice rabla Plus
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close