Antena 3 CNN Economic Cresc salariile la Metrorex, de la 1 noiembrie. Majorarea, motiv de scandal în companie

Cresc salariile la Metrorex, de la 1 noiembrie. Majorarea, motiv de scandal în companie

Salariile angajaţilor de la Metrorex ar urma să crească de la începutul lunii viitoare, însă majorarea nu este văzută cu ochi buni de Consiliului de Administrație al companiei. 

Cresc salariile la Metrorex, de la 1 noiembrie. Majorarea, motiv de scandal în companie
Sursa foto: Hepta
de Milena Niță    |    30 Oct 2020   •   15:15

Cei aproape 5.500 de angajaţi ai Metrorex ar putea primi, de la 1 noiembrie, salarii mai mari cu sume cuprinse între 150 şi 1.575 de lei, în urma unei negocieri pentru noul contract colectiv de muncă, potrivit digi24.ro.

Creşterile de salarii, agreate de directorul companiei cu sindicatele, nu sunt bine văzute şi de membrii Consiliului de Administrație care spun că nu sunt de acord cu aceste majorări.

Potrivit unei decizii din 27 octombrie, membrii CA spun că nu susțin această negociere privind contractul colectiv de muncă pentru 2020 – 2021, contract care a fost deja înregistrat la Inspectoratul Teritorial de Muncă.

În document, se arată că păspunderea pentru consecințele financiare și economice cu efect asupra companiei cade exclusiv în sarcina comisiei de negociere.

Pentru acest an, Metrorex estimează o pierdere de 328 milioane de lei, în condițiile unor venituri reduse cauzate de pandemie. 

Potrivit legii, în perioada stării de alertă, contractele colective de muncă se prelungesc, astfel că nu este nevoie de o renegociere a lor. 
 

×
Subiecte în articol: Metrorex salarii
Parteneri
Meteorologii au anunțat când scăpăm de ploi
x close