Antena 3 CNN Economic Marcel Boloș: "Vin 46 de miliarde de euro de la UE pentru a continua investiţiile"

Marcel Boloș: "Vin 46 de miliarde de euro de la UE pentru a continua investiţiile"

Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a dezvăluit că România va primi, de la UE, suma de 46 de miliarde de euro, bani care vor fi folosiți pentru investiții.

Marcel Boloș: "Vin 46 de miliarde de euro de la UE pentru a continua investiţiile"
Sursa foto: Hepta/ Mediafax Foto / Eduard Vinatoru
de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Dec 2022   •   14:43

Marcel Boloș a vorbit la Antena 3 CNN despre modul în care România va folosi banii acordați de Uniunea Europeană pentru investiții, spunând că suma va fi folosită pentru dezvoltarea orașelor, pentru transporturi, dar și pentru modernizarea sistemului medical.

"Într-adevăr, avem vestea cea bună, anume că, începând cu luna ianuarie, avem toate cele 16 programe operaționale aprobate.

Asta înseamnă că, până în 2029, avem la dispoziție 46 de miliarde de euro, pentru a continua proiectele de investiții.

Cele mai importante rămân investițiile pentru ceea ce înseamnă dezvoltarea orașelor, municipiilor, localităților urbane, unde România are alocați 11 miliarde de euro.

De asemenea, infrastructura de transporturi, unde avem proiecte de autostrăzi, precum Sibiu-Pitești, continuarea Autostrăzii Transilvania, dar și Autostrada de Centură a Bucureștiului.

Totodată, vorbim și despre investiții în infrastructura de cale ferată, pentru că și aici mai avem de continuat investițiile privind sectorul Brașov-Sighișoara sau Brașov-Predeal, toate acestea având alocări în valoare de 9,2 miliarde de euro.

Foarte important este și domeniul sănătății, fiind vorba despre achiziția de echipamente medicale moderne.

Pentru prima dată, România are un buget și un program special dedicat măsurilor pe care le acordăm sub formă de vouchere pentru alimente, pentru repararea locuințelor sau pentru electrocasnice, fiind vorba despre 4,2 miliarde de euro", a explicat Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, vineri, în exclusivitate, la Antena 3 CNN.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close