Antena 3 CNN Economic Marcel Boloş vrea să ceară bani europeni pentru România, ca să susțină plafonarea prețurilor la energie și gaze

Marcel Boloş vrea să ceară bani europeni pentru România, ca să susțină plafonarea prețurilor la energie și gaze

Guvernul României va cere Comisiei Europene ca rambursarea către furnizorii de energie și gaze a sumelor cu care aceștia au prefinanțat schema de plafonare a prețurilor finale să fie făcută din bani europeni.

Marcel Boloş vrea să ceară bani europeni pentru România, ca să susțină plafonarea prețurilor la energie și gaze
Sursa foto: Profimedia Images/Facebook Marcel Bolos
de Milena Niță    |    16 Mai 2023   •   10:53

Informaţia apare într-un comunicat al Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE), emis recent, în contextul în care ministrul Marcel Boloș este la Bruxelles pentru discuții cu reprezentanții CE pe marginea PNRR.

"Se va discuta despre posibilitatea rambursării cheltuielilor plătite prin Ministerul Energiei, de la bugetul de stat, prin Fondul de tranziție energetică, către furnizorii de energie electrică și gaze naturale în numele IMM-urilor, în baza schemei de plafonare a prețurilor stabilită de Guvern prin OUG 27/2022.

Astfel, prin rambursarea sumelor deja plătite de la bugetul de stat, din fonduri europene, ar crește capacitatea României de a asigura în continuare sumele necesare acoperirii costurilor suplimentare, realizate la nivelul întreprinderilor", se arată în comunicatul de presă al MIPE.

×
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close