Antena 3 CNN Economic Marcel Boloș s-a răzgândit: ”Nu vom amâna creșterea contribuției”

Marcel Boloș s-a răzgândit: ”Nu vom amâna creșterea contribuției”

”Nu vom amâna creșterea contribuției”, a scris Marcel Boloș pe Facebook, seara trecută.

de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Dec 2023   •   06:44

După ce a anunțat că vor crește contribuțiile la Pilonul II de pensii, un document al Ministerului a venit să contrazică această decizie. Ulterior, ministrul și-a contrazis propriul document și a explicat că majorarea contribuției la Pilonul II de pensii nu poate fi nici amânată și nici anulată, pentru că este o măsură asumată prin PNRR. 

Noua ordonanță a austerității pregătite de Ministerul de Finanțe a luat pe surprindere însă pe toată lumea, inclusiv pe colegii liberali ai lui Marcel Boloș. Într-un document al instituției se vorbește despre amânarea creșterii contribuției la Pilonul II de pensii. 

În acest moment, angajații din România plătesc 3,75% către Pilonul II de pensii. Potrivit ministrului, contribuția trebuia să crească de la 3,75% la 4,75%. Lucru pe care România și l-a asumat în fața Uniunii Europene. 

Ministrul de Finanțe a declarat însă că nu crede că bugetul poate susține o asemenea măsură. Ulterior însă, tot el a revenit și a spus că totul este doar o speculație. 

”Nu vom amâna creșterea contribuției la Pilonul II de pensii. 

Am vrut să abordez direct o chestiune importantă pentru a pune capăt oricăror speculații și pentru a oferi claritate în legătură cu deciziile ce se iau la nivel de Guvern. Toate aceste speculații și zvonuri nu ne aduc niciun beneficiu. 

Problema sustenabilității deficitului rămâne deschisă și implică identificarea unor soluții care să fie cuprinse în strategia fiscal-bugetară. Tocmai de aceea, echipa MF analizează cu atenție diferitele opțiuni care sunt prezentate la nivelul coaliției de guvernare și calculează impactul pe care îl pot genera. Deciziile adoptate vor fi prezentate de coaliție. 

Ce pot să vă asigur este că orice act normativ care va avea semnătura instituției noastre va respecta transparent toate etapele de elaborare, avizare și aprobare”, a scris ministrul pe Facebook.  

Nu vom amâna creşterea contribuției la Pilonul II de pensii. Am vrut să abordez direct o chestiune importantă pentru a...

Publicată de Marcel Boloș pe Joi, 7 decembrie 2023

Creșterea contribuției la pensiile private reprezintă un jalon asumat de țara noastră în PNRR. 

În luna septembrie, peste 8 milioane de oameni erau înscriși oficial ca participanți la pilonul 2 de Pensii. Valoarea totală a activelor este de 117 miliarde de lei, cu un câștig net de peste 30 de miliarde. 

×
Subiecte în articol: marcel bolos Pilon II
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close