Antena 3 CNN Economic Marcel Boloş: "Fără pachetul de măsuri fiscale e foarte greu. Probabil va fi nevoie de noi măsuri în curând"

Marcel Boloş: "Fără pachetul de măsuri fiscale e foarte greu. Probabil va fi nevoie de noi măsuri în curând"

Fără măsurile de austeritate, va fi greu să asigurăm stabilitatea ţării şi va fi nevoie să apelăm la tăieri dure de cheltuieli, a spus ministrul Finanţelor, în exclusivitate pentru Antena 3 CNN. 

Marcel Boloş: "Fără pachetul de măsuri fiscale e foarte greu. Probabil va fi nevoie de noi măsuri în curând"
Sursa foto: Inquam Photos / George Călin
de Milena Niță    |    02 Oct 2023   •   14:52

"Fără pachetul acesta de măsuri este foarte greu de asigurat o stabilitate a deficitului bugetar și probabil va fi nevoie în curând de măsuri care să ne asigure încadrarea în ținta de deficit bugetar de 5,5% din PIB. 

Acestea privesc în general acele categorii de cheltuieli care în luna decembrie sunt cu un ritm fără precedent, adică acele cheltuieli pe care nu le putem controla și vin mai ales din zona ordonatorilor principali de credite. 

În lipsa acestor măsuri, dar și a faptului că nu avem intrate în vigoare măsurile fiscal-bugetare, toate acestea îngreunează procesul de control al deficitului bugetar", a declarat ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, luni, în exclusivitate pentru Antena 3 CNN. 


 

×
Subiecte în articol: marcel bolos masuri fiscale
Parteneri
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept
x close