Antena 3 CNN Economic Marcel Boloș, prima reacție după discuțiile cu FMI: ”Cheltuiți fără să puneți nimic în loc și sacul a ajuns la fund!”

Marcel Boloș, prima reacție după discuțiile cu FMI: ”Cheltuiți fără să puneți nimic în loc și sacul a ajuns la fund!”

Marcel Boloș, primele declarații după întâlnirea cu reprezentanții Fondului Monetar Internațional.

Marcel Boloș, prima reacție după discuțiile cu FMI: ”Cheltuiți fără să puneți nimic în loc și sacul a ajuns la fund!”
Sursa foto: Captură video Antena 3 CNN
de Laura Dinu    |    26 Sep 2023   •   12:52

Vine Comisia Europeană și spune: „Aveți grijă cu deficitul bugetar, dacă nu faceți ceva, ajunge la cote alarmante. Sunteți în pericol să vă suspendăm fondurile europene, toate, și din Politica de coeziune și din PNRR.” 

Mai pe românește „v-ați întins mai mult decât vă ajunge plapuma, cheltuiți fără să puneți nimic în loc și sacul a ajuns la fund”. 

Miza? Riscul să pierdem 75 miliarde euro și să închidem toate proiectele de investiții, care ar rămâne fără sursă de finanțare: adică toate proiectele din bani europeni ce înseamnă drumuri noi, spitale noi, școli noi, sprijin pentru persoanele vulnerabile sau rețele de apă-canalizare s-ar opri. 

Ieri, am primit vizita Fondului Monetar Internațional, veniți în delegația anuală pentru examinarea situației financiare şi economice la nivel național.  

Ne-au apreciat eforturile de a implementa reforme și politici economice responsabile, dar au subliniat: „Aveți nevoie de sustenabilitate fiscal-bugetară. Aveți nevoie să reduceți deficitul bugetar și să luați măsuri suplimentare pentru combaterea evaziunii.” 

În tot acest timp, țările UE care „donează” pentru noi privesc cum dăm din umeri.  

Așa am ajuns să vorbim despre nevoia unui pachet de măsuri fiscal-bugetare asumat de coaliția de guvernare, care ține agenda publică deja de prea mult timp. Un efort necesar și un efort care nu se poate opri aici. 

Pentru că în următorii ani va aduce beneficiile unui stat mai disciplinat și mai corect, care îi protejează pe cei care fac investiții.  

Pentru că va însemna cheltuieli publice mai înțelept făcute și cu resursa umană corect dimensionată, dar și un cadru fiscal mai predictibil pentru mediul de afaceri și mai onest pentru români”, a scris Marcel Boloș pe o rețea socială după negocierile cu Fondul Monetar Internațional.

????̆ ??????? ?????????̆, ?? ?????? ?????̦?? ?̦? ??? Vine European Commission și spune: „Aveți grijă cu deficitul...

Publicată de Marcel Boloș pe Marţi, 26 septembrie 2023

×
Subiecte în articol: marcel bolos FMI
Parteneri
El este tânărul de 27 de ani, ucis pe o stradă din Suceava!
x close