Antena 3 CNN Economic Marcel Boloş tranşează problema pensiilor speciale: "Nu s-a pus problema ratării jalonului PNRR"

Marcel Boloş tranşează problema pensiilor speciale: "Nu s-a pus problema ratării jalonului PNRR"

Ministrul Investiţiilor şi proiectelor europene, Marcel Boloş, a revenit joi pe subiectul pensiilor speciale, după declaraţiile sale care spune că au fost interpretate cu o zi în urmă.

Marcel Boloş tranşează problema pensiilor speciale: "Nu s-a pus problema ratării jalonului PNRR"
Sursa foto: Facebook-Marcel Bolos
de Georgiana Adam    |    23 Mar 2023   •   15:46

"Pensiile speciale. Un subiect important pentru implementarea Planul Național de Redresare și Reziliență, în raport cu care românii au nevoie de răspunsuri concrete.

S-a generat ieri știrea că aș sugera că suntem dispuși să ajungem la ratarea acestui jalon din PNRR.

Nimic mai fals. Eu am spus cât se poate de clar: "Este o decizie la nivelul Guvernul României și la nivelul Coaliției și este prematur să ne pronunțăm în acest sens".

Rolul meu de coordonator al Planului mă obligă să creez un cadru predictibil. Asta include să prezint clar ce avem de făcut pentru a primi bani de la Comisie: reforme.

Iar reforma pensiilor speciale trebuie să țină cont de două criterii fundamentale, cel de sustenabilitate şi cel de contributivitate. Așa scrie în PNRR și nu e loc de interpretări. 

Am repetat acest mesaj proactiv, să nu ne trezim că avem o revelație atunci când Bruxelles-ul ne va spune că suntem în pericol să pierdem banii pe care îi avem pentru investiții naționale", a scris ministrul Investiţiilor şi proiectelor europene, Marcel Boloş, joi, pe pagina de Facebook.

Pensiile speciale. Un subiect important pentru implementarea Planul Național de Redresare și Reziliență, în raport cu...

Publicată de Marcel Boloș pe Joi, 23 martie 2023

×
Subiecte în articol: marcel bolos pensii speciale
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close