Antena 3 CNN Economic Marcel Ciolacu, anunț de ultimă oră pentru români, privind prețul gazelor la iarnă și prelungirea plafonării costurilor la energie

Marcel Ciolacu, anunț de ultimă oră pentru români, privind prețul gazelor la iarnă și prelungirea plafonării costurilor la energie

Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important privind prețul energiei pentru consumatorii români. "Am văzut zilele acestea o intensă dezbatere europeană despre ce se va întâmpla cu gazele iarna viitoare", a spus acesta.

Marcel Ciolacu, anunț de ultimă oră pentru români, privind prețul gazelor la iarnă și prelungirea plafonării costurilor la energie
Sursa foto: Facebook/ Guvernul Romaniei
de Mia Lungu    |    07 Mar 2024   •   19:11

Guvernul a anunțat alocarea unei noi tranșe de bani pentru plafonarea prețurilor la energie și a anunțat ce se va întâmpla iarna viitoare cu costurile la gaze și curent.

"Am văzut zilele acestea o intensă dezbatere europeană despre ce se va întâmpla cu gazele iarna viitoare. Vreau să fim foarte clari: noi vom continua mecanismul de plafonare a prețurilor la energie și gaze cel puțin până în primăvara lui 2025.

Vom veni cu adevărat cu un reglaj la acest mecanism în perioada următoare, dar vreau ca atât populația, cât și companiile să aibă această garanție foarte clară că vor fi protejați.

De altfel, azi alocăm 500 de milioane ca să compensăm costurile plafonării pentru clienții casnici", a declarat prim-ministrul, în ședința de Guvern.

Ulterior, în briefing-ul de presă de la finalul ședinței de Guvern, susținut de Mihai Constantin, purtătorul de cuvânt al Guvernului a confirmat aprobarea alocării sumei menționate de premier pentru compensarea plafonării prețului la energie.

Briefing de presă la finalul ședinței de guvern din 7 martie

Briefing de presă la finalul ședinței de guvern, susținut de Mihai Constantin, purtătorul de cuvânt al guvernului

Posted by Guvernul României on Thursday, 7 March 2024

Material susţinut de PSD

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close