Antena 3 CNN Economic Marcel Ciolacu asigură că nu va creşte TVA la alimente şi medicamente: "Ar duce la o scădere a nivelului de trai al românilor"

Marcel Ciolacu asigură că nu va creşte TVA la alimente şi medicamente: "Ar duce la o scădere a nivelului de trai al românilor"

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, sâmbătă, că Guvernul nu va crește TVA la alimente și la medicamente, dar a cerut o reorganizare a tuturor ministerelor.

de Milena Niță    |    02 Sep 2023   •   16:04

Aşadar, nivelul TVA pentru mâncare şi medicamente nu va creşte peste valoarea de 9%.

"Am convenit foarte clar la cele două categorii de produse, produsele alimentare și medicamente, nu va crește TVA-ul mai mult de 9%. 

Este corect acest lucru și o scumpire în zona de alimente și de medicamente ar duce la o scădere a nivelului de trai al românilor, cât și la o creștere a inflației", a anunţat premierul Marcel Ciolacu, sâmbătă, după şedinţa PSD.

Cât despre reorganizarea administrațiilor locale și centrale, şeful Guvernului vrea propuneri de la fiecare minister în parte.

"Cu alte cuvinte, după ce o să trecem prin asumare cadrul legal general de reorganizarea administrațiilor locale și centrale, fiecare ministru va veni în ședințele de Guvern cu o propunere de ordonanță de reorganizare a ministerelor. 

Numai așa putem duce o reformă până la capăt și acest lucru se va întâmpla din luna octombrie", a cerut Ciolacu.
 

×
Parteneri
Poșta Română, anunţ de ultimă oră despre distribuirea pensiilor în luna Mai. Ce trebuie să știe românii care își așteaptă banii înainte de Paște
x close