Antena 3 CNN Economic Marcel Ciolacu anunță creșterea pensiilor de la 1 ianuarie 2024! ”Este lege în vigoare!”

Marcel Ciolacu anunță creșterea pensiilor de la 1 ianuarie 2024! ”Este lege în vigoare!”

Premierul Marcel Ciolacu a făcut primele declarații despre creșterea pensiilor, după ce Ministrul de Finanțe, Marcel Boloș, a anunțat majorarea acestora începând cu 1 ianuarie 2024.

Marcel Ciolacu anunță creșterea pensiilor de la 1 ianuarie 2024! ”Este lege în vigoare!”
de Laura Dinu    |    13 Sep 2023   •   11:40

„Nu trebuie să o anunțe nici Boloș, nici Ciolacu, nici nimeni”, a spus premierul, cu privire la faptul că această creștere este stipulată în lege, iar ”legea nu va fi încălcată de nimeni”. 

Totodată, Marcel Ciolacu a declarat că își dorește ca pensiile să se majoreze diferențiat.  

„Este o lege în vigoare pe care dumneavoastră o cunoașteți. Nu trebuie să o anunțe nici Boloș, nici Ciolacu, nici nimeni. Este o lege în vigoare în care pensiile se indexează cu inflația din anul trecut.

Citește și: Salariul minim crește de la 1 octombrie 2023! Ministrul Marcel Boloș a anunțat cât vor primi românii în plus

Am făcut o excepție anul trecut pentru că a fost o inflație mare raportată la inflația din anul anterior, de la 4% în comparație cu 13.5%. Nu va încălca nimeni legile din România.

Îmi doresc, ca și anul trecut, ca pensiile să se majoreze diferențiat, la unii cu poate 30%, la unii cu poate 5%, la unii cu 10%, în funcție de venit. Nu trebuie să anunțe domnul ministru. Sunt lucruri normale”, a spus premierul Marcel Ciolacu. 

Declarații de presă

Declarații de presă

Publicată de Guvernul României pe Miercuri, 13 septembrie 2023

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu pensii
Parteneri
Primarul din Spanțov, prima reacție despre moartea fetiței de 4 ani și a bunicii ei
x close