Antena 3 CNN Economic Marcel Ciolacu: "Susțin cu tărie eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari. Aşa luăm bani europeni"

Marcel Ciolacu: "Susțin cu tărie eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari. Aşa luăm bani europeni"

Premierul desemnat Marcel Ciolacu a spus joi, în plenul Parlamentului, că vrea să facă dreptate în ce priveşte pensiile speciale, referindu-se la tăierea acestora.

de Georgiana Adam    |    15 Iun 2023   •   13:19

În plus, eliminarea acestora ar duce la atragerea de bani europeni, mai spune Ciolacu.

"Trebuie să reducem risipa! Și cred că acest nou Guvern trebuie să își asume legea interzicerii cumulului pensiei cu salariul la stat. Este nedrept pentru restul cetățenilor ca aparatul de stat să fie înțesat cu speciali.

La fel cum trebuie, împreună, să facem dreptate odată pentru totdeauna în ceea ce privește pensiile speciale.

Este poate cea mai grea reformă, care a rupt cel mai mult societatea. Dacă vrem să redăm încrederea în stat, atunci trebuie să înțelegem că nu mai putem avea două categorii de cetățeni: unii normali și unii speciali. Toți suntem români (...).

Înainte de a-mi da votul, vă anunț: susțin cu tărie eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari, este singura soluție pentru a avea legitimitate, pentru a tăia apoi toate pensiile speciale. 

Vreau ca Parlamentul să fie alături de mine și de Guvern, să reușim împreună să facem reformă, să aducem dreptatea și să luăm banii din PNRR (...).

Vreau să fac aceste lucruri, pentru că simt că această guvernare nu trebuie să mai fie doar despre stabilitate, ci mai ales despre asumare.

Programul de guvernare pentru care vă cer astăzi votul în Parlament își propune să treacă de la stabilizarea României la modernizarea economică și socială a țării. Această guvernare va fi despre reforme și economie.

Vom lucra în strânsă legătură cu BNR pentru a duce inflația la o singură cifră", a spus Marcel Ciolacu, joi, în plenul Parlamentului, prezentând programul de guvernare.
 

×
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close