Antena 3 CNN Economic Marcel Ciolacu: "Trebuie făcute deduceri pentru impozitarea muncii"

Marcel Ciolacu: "Trebuie făcute deduceri pentru impozitarea muncii"

Sindicaliştii ies în stradă, nemulţumiţi de taxele foarte mari pe salarii, iar premierul Marcel Ciolacu a venit cu un anunţ pe această temă.

de Georgiana Adam    |    13 Mai 2024   •   09:18

Angajaţi din poliţie, sănătate, construcţii sau CFR vor protesta în faţa Guvernului şi a mai multor ministere.  

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că trebuie să fie făcute deduceri pentru impozitarea muncii.

"Din punctul meu de vedere, trebuie făcute deduceri la impozitarea muncii pentru a dezvolta servicii.

Dacă scazi în acest moment pauşal la toată lumea este total incorect, pentru că una e să ai venituri de 20.000 de lei, alta să ai venituri de 3.500 de lei. De fapt, creezi o discrepanţă şi mai mare între cei cu venituri mici şi cei cu venituri mari, şi nu dezvolţi niciun serviciu. 

Eu m-am săturat de 30 de ani să facem totul după ureche, improvizat și să nu ne uităm la sisteme care funcționează (...).

În primul rând, aceste impozite nu sunt de anul acesta. Toată lumea știe că impozitarea muncii este cea mai mare în România, mai ales impozitarea muncii la veniturile mici. Asta face diferența între noi și Europa.

O treime dintre români au salariul minim pe economie. O reducere a impozitării pentru salariul minim pe economie, așa cum este în Germania și în toate țările civilizate, ar însemna să mărim de la o treime la jumătate. Este un lucru foarte fragil", a declarat premierul Marcel Ciolacu, duminică seara, la Antena 3 CNN.

×
Parteneri
Când vine căldura! Meteorologii Accuweather au actualizat prognoza verii
x close