Antena 3 CNN Economic 1,8 miliarde de euro din planul european zac în cont. Maria Grapini: "Ghinea nu a fost preocupat să facă ce spune regulamentul de accesare"

1,8 miliarde de euro din planul european zac în cont. Maria Grapini: "Ghinea nu a fost preocupat să facă ce spune regulamentul de accesare"

Europarlamentarul Umanist Maria Grapini l-a criticat pe fostul ministru al Investițiilor și Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, fiindcă prima tranşă din PNRR, 1,8 miliarde de euro, nu a fost cheltuită.

1,8 miliarde de euro din planul european zac în cont. Maria Grapini: "Ghinea nu a fost preocupat să facă ce spune regulamentul de accesare"
Sursa foto: Agerpres
de Georgiana Adam    |    10 Ian 2022   •   18:19

Pentru a cheltui aceste sume din PNRR, fostul ministru Ghinea trebuia să se preocupe ca, în 2021, să se facă un audit ex-ante la autoritățile prin intermediul cărora trebuiau să se cheltuiască acești bani, susţine Maria Grapini.

"Domnul Ghinea nu a fost preocupat să facă şi ce spune regulamentul de accesare a banilor din PNRR şi anume să nominalizeze instituţiile prin care se cheltuiesc banii şi să existe, aşa cum cere regulamentul, un audit ex-ante", a spus europarlamentarul.

"Înainte de a cheltui vreun ban trebuie să ai acest audit care îl transmiţi la Comisia Europeană", a spus Maria Grapini, luni seară, la Antena 3. 

"Domnul Ghinea a fost foarte preocupat să scrie planul de redresare într-o lipsă totală de transparenţă", a mai spus ea. 

Comisia Europeană a transferat României la începutul lunii decembrie 1,8 miliarde de euro sub formă de prefinanțare, echivalentul a 13 % din totalul de granturi alocate acestei țări în cadrul Mecanismului de redresare și reziliență.

×
Subiecte în articol: Maria Grapini Cristian Ghinea PNRR
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close